Parasta sinun terveydellesi -blogi

Lääkkeiden kotiinkuljetus onnistuu monella tavalla

Lääkkeiden ja apteekkituotteiden ostaminen on helpottunut nettiapteekkien yleistymisen myötä. Monella apteekilla on nykyään myös verkkoapteekki, josta lääkkeet ja apteekkituotteet voi tilata kotiin ja niiden toimitustavan voi myös valita vapaasti. Verkkoapteekin tuotteet voidaan myös toimittaa noutopisteeseen tai tilata apteekkiin, josta ne voi käydä itse noutamassa. Verkkoapteekin palvelut ja lääkkeiden kotiin kuljetus ovat aiheina tämänkertaisessa kirjoituksessa. Toivottavasti löydät blogista hyödyllistä tietoa aiheesta. Tarkemmat tiedot oman lähiapteekkisi verkkoapteekin tilaus-, toimitus- ja lääkkeiden kotiinkuljetusvaihtoehdoista saat apteekin verkkosivuilta tai ottamalla yhteyttä apteekkiin.

Miten lääkkeet tilataan verkkoapteekista

Verkkoapteekista apteekkituotteita ostaessa, voi tutustua tuotteisiin niiden tuotekuvan ja tuotekuvauksen avulla. Reseptilääkkeitä ostaessa, täytyy olla sähköinen resepti ja verkkoapteekkiin täytyy myös rekisteröityä. Reseptilääkkeitä ja lääkeneuvontaa vaativia tuotteita ostaessa, täytyy olla täysi-ikäinen. Reseptilääkkeitä ostaessa, saa apteekista lääkeneuvontaa ja apua tuotteiden valinnassa, yleensä lääkeneuvonta toteutuu chatin kautta, suojatussa chat-yhteydessä, mutta apteekkiin on mahdollista myös varata soittoaika. Kaikki omat reseptit ovat Omakanta-palvelussa, jossa voi myös pyytää reseptien uusimista ja tarkistaa omat terveystiedot. Verkkoapteekista voi tilata suurimman osan reseptilääkkeistä ja muista apteekkituotteista, mutta ei sellaisia valmisteita, jotka vaativat kylmäsäilytystä tai tuotteita, joiden myynti on rajoitettu verkkokaupan ulkopuolelle.

Lääkkeiden kotiinkuljetus ja muut toimitusvaihtoehdot apteekkituotteille

Apteekista tilatuille tuotteille voi valita sopivan toimitustavan. Tuotteet voi tilata suoraan kotiin, noutopisteeseen tai apteekin toimipisteeseen. Jos toimitusvaihtoehdoksi valitaan pakettiautomaatti, toimipaikkanouto, lääkeautomaatti tai kuljetuspalvelun noutopiste, ovat tuotteet yleensä noudettavissa 1 – 3 päivän sisällä tilauksesta. Jos toimitusmuodoksi valitsee pikanoudon, voi tuotteet noutaa tunnin kuluessa tilauksesta apteekin toimipisteestä. Kuljetuspalveluiden tavallinen kotiinkuljetus toimitetaan perille yleensä 1 – 3 päivän kuluessa. Lääkkeiden kotiinkuljetus on myös mahdollista pikatoimituksena jolloin aikarajaan, joka vaihtelee eri kuljetuspalveluiden välillä, mennessä tilatut tuotteet toimitetaan kotiin saman päivän aikana. Kuljetuspalvelu on yleensä yhteydessä toimituksen tarkemmasta ajankohdasta tekstiviestillä. Kannattaa ottaa huomioon, että saman päivän aikana toimitettava pikatoimitus onnistuu yleensä vain sen apteekin verkkokaupan, josta tuotteet tilataan, lähialueille. Lähetys luovutetaan myöskin aina vain vastaanottajalle ja jos häntä ei tavoiteta, palautuvat tuotteet takaisin apteekin toimipisteeseen. Esimerkiksi Tapiolan apteekki tarjoaa vaihtoehdon lääkkeidne kotiinkuljetukseen. 


jaa